Уряд схвалив стратегії реагування на епідемії туберкульозу та СНІДу

Кабінет міністрів України підтримав проект постанови про схвалення Стратегії забезпечення сталої відповіді на епідемії туберкульозу та ВІЛ-інфекції на період до 2020 року та затвердження плану заходів щодо її реалізації.

Таке рішення було ухвалене на засіданні уряду в середу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Це проект про схвалення стратегії забезпечення сталої відповіді на епідемії туберкульозу, у тому числі і хіміорезистантного та інфекції СНІДУ на період до 20120 року», - сказала в.о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун.

За її словами, це документ необхідно ухвалити на вимогу глобального фонду на грантові 126 млн доларів, щоб надавати лікування пацієнтам в Україні, які хворіють на туберкульоз та СНІД. І це також конкретизує плани держави щодо боротьби  із цими епідеміями в Україні у наступні три роки.

У документі зазначається, що Україна продовжує залишатися країною з високим рівнем поширення ВІЛ-інфекції та однією з п'яти країн з найвищим тягарем мультирезистентного туберкульозу у Східній Європі та Центральній Азії. Незважаючи на те, що країна набула значного досвіду у впровадженні найкращих міжнародних підходів і послуг у рамках протидії епідеміям туберкульозу та ВІЛ-інфекції/СНІДу, аналіз ситуації виявив недоліки у цій сфері.