У Таллінні естонські та українські активісти пікетували Посольство РФ

Фото

Естонські активісти та представники української діаспори з лютого відновили і досі продовжують щотижневе, по середах, пікетування Посольства Росії в центрі Таллінна.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

Пікетування тривало впродовж години з 16.00 до 17.00, тобто в робочий час, щоб бути почутими працівниками російського посольства. У пікетах брали участь до 10-15 осіб. Щоразу з'являються нові учасники з числа естонських активістів.

На пікеті лунали гасла: «Крим - це Україна», «Нам не потрібна Новоросія!», «Putin is evil», «Рашизм не пройде», «Нам не потрібен «Русский мир»!», «Руки геть від Донбасу!», а також «Свободу українським політв'язням!», «Свободу Сущенко!», «Свободу кримським татарам!». Майоріли українські та естонські прапори. До пікетувальників підходили туристи, мешканці Таллінна, вони уточнювали деталі, висловлювали підтримку.

Пікетування російського посольства в Таллінні триває безперервно з 2014 року, коли російськими службами був незаконно затриманий в районі російсько-естонської кордону працівник естонських спецслужб Эстон Кохвер. Пізніше, коли почалися арешти і судилища над українськими політв'язнями, порядок денний пікетів розширилася.

Після обміну Кохвера пікети тривають вже виключно на підтримку України, її свободи, територіальної цілісності та українських політв'язнів.