Стець просить Гройсмана активніше використовувати потужності Укрінформу

Міністр інформаційної політики Юрій Стець звернувся до Прем’єр-міністра Володимира Гройсмана з проханням сприяти максимально ефективному використанню потужностей Укрінформу для інформування українського суспільства та іноземців про діяльність уряду.

А саме доручити центральним органам виконавчої влади при організації публічних заходів керівництва цих органів використовувати інформаційні платформи Кабінету Міністрів та Укрінформу.

Про це йдеться листі, копія якого є у розпорядженні редакції "Детектор медіа".

За словами Стеця, у Мінінформполітики є надефективний інструмент поширення інформації в Україні і за кордоном, і за наявності такого ресурсу необхідно забезпечити його максимально ефективне використання для досягнення цілей уряду.

"Проведений міністерством моніторинг ЗМІ виявив численні випадки використання керівництвом центральних органів виконавчої влади для своїх звітів, прес-конференцій та інших публічних заходів інформаційних платформ, що знаходяться у приватній формі власності. Жодним чином не піддаючи сумніву необхідність комунікації органів виконавчої влади із ЗМІ усіх форм власності, маємо зауважити на досі не використаному потенціалі УНІА "Укрінформ" саме в частині інформування зарубіжної аудиторії про діяльність уряду. Це, у свою чергу, може позначитися на реалізації єдиної комунікаційної стратегії органів  виконавчої влади", - зазначив міністр інформполітики.

Водночас він зауважив, що в Укрінформі наявні усі необхідні для цього виробничі ресурси, майданчики для проведення персональних виступів, круглих столів, прес-конференцій та інших заходів.

Крім того, Стець попросив надати пропозиції до плану-графіку проведення у 2017 році публічних заходів в УНІА "Укрінформ".

Нагадаємо, генеральний директор Укрінформу Олександр Харченко зазначав, що наразі агентство стало оперативним, цитованим та конкурентним медіа.