Демчина просить відкрити справу, аби з'ясувати все про автівки його дружини

Документ

Перший заступник голови СБУ Павло Демчина написав до НАБУ заяву з проханням зареєструвати стосовно нього кримінальне провадження, у рамках якого перевірити поширену в ЗМІ інформацію щодо нього.

Про це написала у Фейсбуці прес-секретар СБУ Олена Гітлянська. 

"Журналісти виявили величезну зацікавленість до «декларації» про доходи першого заступника голови СБУ Павла Демчини. Повірте, що він сам не менш зацікавлений у ретельній перевірці інформації про себе, поширеній у ЗМІ. Павло Демчина написав відповідну заяву до НАБУ з проханням зареєструвати стосовно нього кримінальне провадження, у рамках якого перевірити опубліковані у ЗМІ матеріали. Заступник голови СБУ впевнений, що поширена про нього інформація є неправдивою", повідомила речник.

Вона додала, що заява була передана в НАБУ особисто та зареєстрована. Скан заяви Гітлянська оприлюднила у соцмережі.

 Як повідомлялося, 8 березня ЗМІ оприлюднили таємні статки заступника керівника СБУ Демчини, який згідно з декларацією офіційно мешкає у відомчому гуртожитку СБУ, не маючи власного житла, автівки чи заощаджень. 

При цьому, за даними "Слідства.Інфо", цивільна дружина та матір трьох дітей високопосадовця - 35-річна Ольга Воловчук - є власницею елітних автівок та мешкає у розкішному заміському маєтку. Зокрема, Воловчук, за даними ЗМІ, має автопарк: Range Rover 2016 року вартістю біля $100 тисяч, Mercedes-Benz 2016 року, ціна якого також тягне не менше, ніж на $100 тисяч, Mazda 2014 року та Peugeot 2012 року випуску.