8 березня: народний календар і астровісник

Сьогодні Полікарпа; вдягайте зелене та шукайте другу половину

Святий Полікарп був одним із перших єпископів Христової Церкви, відомих як Апостольські Отці. Полікарп був учнем св. апостола Івана Богослова, який 96 року висвятив його на єпископа міста Смирни, що в Малій Азії. За правління імператора Марка Аврелія гонителі християн схопили епіскопа Полікарпа та, піддавши його жорстоким тортурам, спалили живцем. Ще за життя святитель написав кілька Послань до пастви і листів до різних осіб. До нашого часу дійшло його Послання до Філіпійців.

В народі підмічали, що на Полікарпа і впродовж наступного тижня часто-густо повертались холоди. Селяни говорили, що зима на час повертається у свої володіння, адже «Місяць березень за один день сімох жінок міняє». А ще цей день в народі називали «Кислими дівками». Вважалося, якщо до сьогодні дівчина не вийшла заміж, то вона ще довго пробуде в батьківському домі.

З іменинами вітайте Полікарпа, Івана, Олександра.

Сьогодні 11-1 місячний день. Місяць росте, він продовжує залишатись у сузір’ї Рака, планета дня – Меркурій. Найвдалішим цей день буде, передусім, для людей творчих або науковців. Водночас, зірки пророкують, що справи, які були відкладені «на потім» сьогодні з легкістю можна завершити. У сім’ї буде панувати мир, спокій і суцільна гармонія. А для тих, в кого її ще не має, теж є гарна новина: стосунки, що виникнуть цього дня, обов’язково приведуть до вівтаря. Колір дня – зелений.

Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1964 році: –20,8, а найтеплішим у 2016 році - +14,8.