Суд не дав повернути Пшонці 15 тисяч гектарів мисливських угідь

Апеляційний суд залишив без змін рішення суду, яким визнано незаконним і скасовано рішення Київської обласної ради від 2011 року про надання товариству Пшонки в користування мисливських угідь.

Про це пише Генеральний прокурор Юрій Луценко. 

"Завдяки послідовній позиції прокуратури Київської області в апеляційній інстанції залишено без змін рішення суду, яким визнано незаконним і скасовано рішення Київської обласної ради від 2011 року про надання товариству Пшонки в користування на 25 років мисливських угідь площею понад 15,3 тисяч га на території Фастівського району", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 15 листопада 2016 року суд скасував рішення Київської облради про надання мисливських угідь на території Фастівського району в користування товариству, яке пов'язують із сином екс-генпрокурора Віктора Пшонки.

Як відомо, у 2011 році Київська обласна рада надала ТОВ "Укрмістобудпроект" ці угіддя для ведення мисливського господарства строком на 25 років. Однак товариство порушило умови договору і, не маючи дозволу постійного землекористувача ДП «Фастівське лісове господарство», розпочало будівництво будівлі, лазні з басейном та котельні. Внаслідок таких дій пошкоджено лісові насадження.

Фото: Чубук Євген