Суд визнав нікчемним договір факторингу між Михайлівським та "Плеядою"

Київський апеляційний адміністративний суд визнав, що договір факторингу, укладений між ПАТ "Банк Михайлівський" та ТОВ "Фінансова компанія "Плеяда", - нікчемним.

Про це повідомляє прес-служба ФГВФО.

"22 лютого 2017 року Київський апеляційній адміністративний суд задовольнив апеляційні скарги Фонду гарантування вкладів фізичних осіб та уповноваженої особи фонду на ліквідацію ПАТ «Банк Михайлівський». Тим самим, у задоволенні позову ТОВ «ФК «Плеяда» про визнання протиправним та скасування наказу уповноваженої особи фонду на ліквідацію ПАТ «Банк Михайлівський» Волкова О.Ю. від 12 жовтня 2016 року №108, а також зобов'язання фонду утриматися від вчинення дій, направлених на встановлення нікчемності договору факторингу від 19 травня 2016 року №1905, укладеного між ПАТ «Банк Михайлівський» та ТОВ «Фінансова компанія «Плеяда», та утриматися від повідомлення будь-яких осіб про нікчемність договору факторингу від 19 травня 2016 року №1905, було відмовлено в повному обсязі", - йдеться в повідомленні.

Рішення суду набрало законної сили з моменту його проголошення. Таким чином, судом підтверджено правомірність дій фонду та уповноваженої особи фонду на ліквідацію ПАТ «Банк Михайлівський». Виходячи з усього вищесказаного, платежі за кредитними договорами повинні сплачуватись виключно банку.