ГПУ провела обшуки на підприємствах тіньового бізнесмена Чеботарьова

Генпрокуратура провела обшуки на підприємствах, які нелегально виготовляють тютюнові вироби та спирт і приносять прибуток підозрюваному в організації викрадення учасників акцій протесту бізнесменові Олексію Чеботарьову.

Про це повідомляє прес-служба відомства.

"Слідчими проведено 9 обшуків у трьох областях України, у ході яких виявлено 3 тютюнові виробництва, 1 спиртове, сировину для виготовлення підакцизних товарів та готову продукцію. Вказане обладнання, сировину та готову продукцію вилучено", - йдеться у повідомленні.

Як зазначили в ГПУ, на даний момент Чеботарьов ховається від слідства, в той же час через наближених осіб продовжує контролювати і отримувати доходи від діяльності низки підприємств в Україні, які нелегально виробляють тютюнові вироби та спирт.

За даним фактом до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості за ч. 2 ст. 204 КК України (незаконне виготовлення алкогольних напоїв, тютюнових виробів або інших підакцизних товарів шляхом відкриття підпільних цехів).

Управлінням з розслідування злочинів Генеральної прокуратури проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом викрадення 21 січня 2014 року групою осіб, організованих Чеботарьовим, громадського активіста Ігоря Луценка та учасників акцій протесту Юрія Вербицького з приміщення Олександрівської клінічної лікарні в м. Києві.

І.Луценка і Вербицького тривалий час утримували і завдавали їм тілесних ушкоджень з метою з'ясування даних про організаторів і джерела фінансування акцій протесту на Євромайдані. Згодом Луценка відпустили неподалік села Проців Бориспільського району Київської області, Вербицький загинув.