Луценко: Розкриття злочинів склало 30%. Найнижчий показник - у Києві

Найбільш кримінальними регіонами України є Одеська, Запорізька, Київська області та місто Київ.

Про це заявив Генеральний прокурор Юрій Луценко на нараді щодо стану виконання органами прокуратури у 2016 році покладених функцій і завдань, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Найбільш кримінальними областями України є Одеська, Запорізька, Київська області та місто Київ», -  сказав Луценко.

Він зауважив, що кримінальна ситуація загалом в країні викликає занепокоєння. За його словами, понад 1 млн 124 тис. кримінальних проваджень наразі перебувають у ГПУ, і це значно більше, ніж було торік. 

Відсоток розкриття справ при цьому дуже низький, наголосив Генпрокурор: «У минулому році це менше 30% всього масиву злочинів".

Зокрема, у столиці цей показник становив усього 16 відсотків, в Одесі - 20, у Харківській та Запорізькій областях - 22 відсотки, Запорізькій - 24 відсотки, зазначив Луценко.

За його словами, ще гірша ситуація з розкриттям тяжких та особливо тяжких злочинів.

Він зауважив, що найбільш поширеними злочинами у 2016 році були злочини проти особи, пограбування та інші злочини проти власності - 68 відсотків.

"Криміногенна ситуація в більшості регіонів викликає дуже суттєве занепокоєння. Її причини - війна на Донбасі, безробіття, дезорганізація правоохоронних органів», - підкреслив керівник ГПУ.