Прикордонники виявили підроблені доручення на вивезення дітей за кордон

Громадянку України, яка мала намір вивезти дитину за підробленим дорученням від батька, зупинили у контрольному пункті в'їзду-виїзду «Мар'їнка» прикордонники Краматорського загону.

Про це повідомляє прес-служба Держприкордонслужби України.

«Під час перевірки документів жінки, яка прямувала на тимчасово неконтрольовану територію з дитиною 2015 року народження, співробітники Держприкордонслужби встановили, що доручення від батька є підробленим. Крім того, за безперешкодний пропуск та непритягнення до кримінальної відповідальності зазначена громадянка запропонувала прикордонному наряду неправомірну вигоду 300 гривень. Про зазначений факт прикордонники проінформували представників Національної поліції», - йдеться у повідомленні.

Ще одну громадянку, яка також прямувала з дитиною 2005 року народження за підробленим дорученню, прикордонники зупинили в аеропорту «Львів». В ході з'ясування обставин стало відомо, що доручення було видано з порушенням встановлених правил, оскільки батько на момент видачі перебував за кордоном. Зазначену громадянку прикордонники не пропустили через кордон та проінформували представників Нацполіції.

Загалом тільки з початку року через недійсні документи на в'їзд та на виїзд з України прикордонниками не пропущено понад 220 дітей.

Держприкордонслужба ще раз звертається до усіх подорожуючих, які найближчим часом збираються перетинати кордон, відповідально ставитись до оформлення своїх документів та документів на дітей.