Рева їде до Азербайджану

Робочий візит делегації Міністерства соціальної політики України до Азербайджанської Республіки, очолюваної міністром соціальної політики Андрієм Ревою, відбудеться 26-27 січня.

Про це інформує прес-служба відомства.

"Ми маємо намір ознайомитися з системою роботи з внутрішньо переміщеними особами Азербайджанської Республіки. Як відомо, в цій країні, згідно з її законодавством, окупована третина території (Нагірний Карабах). І величезна кількість людей змушені були залишити свої домівки й переміщатися в інші райони країни. Республіці вдалося вирішити цю проблему без потрясінь і скандалів. Я хочу познайомитися з їхнім законодавством, якими методами вони працювали, які програми в них діяли", - сказав Рева.

Він уточнив, що у рамках візиту також будуть обговорюватися питання організації роботи азербайджанської служби зайнятості, а саме: "яким чином вдається тримати достатньо низький рівень безробіття, як діють органи зайнятості і як допомагають людям працевлаштовуватися".

Поїздка здійснюється на запрошення міністра праці та соцзахисту населення Азербайджанської Республіки Саліма Январа огли Муслімова.

У програмі візиту передбачено презентацію систем автоматизованого управління та послуг у сфері праці та соціального захисту; ознайомлення з роботою одного з центрів надання соцпослуг ASAN; відвідання Дитячого реабілітаційного центру.

Планується також підписання Програми співробітництва між Мінсоцполітики України та Міністерством праці та соцзахисту населення Азербайджанської Республіки.