Суддю Головатюка, якого впіймали на хабарі, відсторонили від посади

Вища рада правосуддя відсторонила до 13 березня від посади суддю Господарського суду міста Київ Любомира Головатюка, якого підозрюють в отриманні хабара - 10 тис. дол. 

Відповідним рішенням було частково задоволено клопотання Генпрокуратури.  

"Вища рада правосуддя ухвалила відсторонити суддю від займаної посади на період досудового розслідування до 13 березня", - повідомила у коментарі Укрінформу прес-секретар відомства Оксана Лисенко.

Вона уточнила, що прокуратура просила відсторонити суддю до 20 березня - на 2 місяці з моменту направлення до ВРП відповідного клопотання. 

У свою чергу прокурор Олександр Дьяченко під час розгляду  питання відсторонення судді від посади повідомив, що Головатюк вніс 293 тис. гривень застави і вийшов з-під варти. Наразі суддя перебуває на лікарняному в клініці "Феофанія".

Як повідомлялося, 12 січня правоохоронці затримали Головатюка під час отримання першої частини хабара розміром 10 тис. дол. Перед цим він вимагав у комерційної структури 16 тис. дол. за  винесення суддями Київського апеляційного господарського суду та Вищого господарського суду України судових рішень на користь позивача.

Фото: ГПУ.