Україна готова передати до Узбекистану звинуваченого у багатомільйонних махінаціях

Суд у Києві арештував громадянина Республіки Узбекистан, який перебував у міжнародному розшуку за багатомільйонні фінансові махінації.

Суд арештував узбека, який перебував у міжнародному розшуку за багатомільярдні фінансові махінації

Про це інформує прес-служба Генпрокуратури.

"Солом’янський райсуд застосовано екстрадиційний арешт до 33-річного громадянина Республіки Узбекистан, котрий перебуває в міжнародному розшуку за вчинення особливо тяжких злочинів у своїй країні", - йдеться у повідомленні.

Іноземця затримали працівники Окремого контрольно-пропускного пункту «Київ» Державної прикордонної служби України. При собі чоловік мав паспорти громадянина Домініканської Республіки та Республіки Узбекистан.

Затриманий перебуває в міжнародному розшуку за підозрою у привласненні коштів у розмірі понад 91 млн доларів США, укриття іноземної валюти на суму близько 200 млн доларів США та 271 тис 602 євро, легалізації доходів, отриманих в результаті злочинної діяльності на суму 77,4 млн швейцарських франків та 200 тис. латвійських лат, а також службовому підробленні.

Наразі очікується запит від компетентних органів Республіки Узбекистан про видачу зловмисника для притягнення його до кримінальної відповідальності.