Київські ліцеїсти вшанували пам'ять полеглих «кіборгів»

Фото

У Київському військовому ліцеї імені Івана Богуна відбулося вшанування пам'яті загиблих захисників Донецького аеропорту.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства оборони.

«На захід були запрошені легендарні «кіборги»: старший лейтенант Ігор Задорожний, старший лейтенант Тарас Балан, лейтенант Сергій Голяка, старшина Анатолій Свирид, молодший сержант Олексій Бабінець. Ліцеїсти були приємно вражені можливістю поспілкуватися з сучасними Героями, подвиги яких назавжди увійдуть в історію незалежної та цілісної України», - йдеться в повідомленні.

Лідер гурту «Океан Ельзи» Святослав Вакарчук, який є частим гостем у Київському військовому ліцеї, у своїй промові зазначив, що подвиг «кіборгів» - це подвиг справжніх патріотів своєї держави.

Особовий склад 5 навчальної роти підготував для присутніх патріотичний виступ, який підкреслив той факт, що молоде покоління з глибокою повагою ставиться до подвигу захисників та бере приклад зі справжніх воїнів Збройних сил України.

Начальник Київського військового ліцею імені Івана Богуна Герой України генерал-майор Ігор Гордійчук та запрошені гості вшанували пам'ять полеглих і поклали квіти до пам'ятного знаку, присвяченого випускникам навчального закладу, які віддали життя за свободу та незалежність України.