У Херсоні з продажу вилучили «Боярышник», який вбив понад 70 росіян

На Херсонщині у магазинах однієї з торговельних мереж після перевірки вилучено з продажу косметичний лосьйон «Боярышник», призначений для лікувальних ванн, після споживання якого у Росії померли десятки людей.

Про це повідомляє Держпродспоживслужба.

"Лосьйон «Боярышник» з продажу у магазинах торгівельної мережі «Везунчик» у м. Каховка та м. Херсон знятий, керівництву торгівельної мережі надано пропозиції щодо недопущення реалізації лосьйону, який не відповідає вимогам законодавства", - наголошується у повідомленні.

Як підкреслили у Держпродспоживслужбі, лосьйон «Боярышник» (виробництва ТОВ «РосПродТорг» м. Санкт Петербург, Росія) на момент проведення перевірки не відповідав вимогам п.16 Правил щодо наявності відповідного маркування згідно законодавства про мови, а саме: маркування, передбачене ст. 15 Закону України «Про захист прав споживачів» та п.16 Правил, на упаковці споживчої тари викладене російською мовою. Крім того, порушено п.4 глави 10 Правил - магазинами не створені відповідні умови для зберігання та реалізації парфумерно-косметичних виробів.

У відомстві зауважили, що досі в області не надійшло жодної скарги на якість лосьйону «Боярышник» чи негативний вплив на його вживання.

Водночас у Держпродспоживслужбі застерігають проти вживання цього лосьйону, оскільки він є косметичним засобом для догляду за шкірою і на упаковці є попереджувальна інформація про заборону вживання його як продукту харчування.

Як повідомлялося, в Іркутській області РФ у грудня 2016 року внаслідок вживання концентрату для ванн «Боярышник» постраждали 122 особи, із яких 77 осіб померли.