У Лук’янівському СІЗО прокоментували інцидент з «відрізаним вухом» торнадівця

Відео

Заступник начальника Лук’янівського СІЗО Олександр Савченко заперечив, що заарештований екс-командир роти «Торнадо» Руслан Онищенко відрізав вухо своєму колишньому підлеглому — Максиму Глібову.

Про це він повідомив у коментарі Громадському.

Водночас Савченко не зміг пояснити кадри відео, на який зафіксовано, ймовірно, напад Онищенка на свого підлеглого.

«Я бачив це відео, але не можу пояснити, що там відбувалося, я не бачив. Зі слів чергового, Глібов відрізав собі вухо до того, як був напад на молодшого інспектора. Потім він (Глібов – ред.) намагався кидатися на співробітників, і його тримали «торнадівці», от і все», — сказав Савченко.

У Міністерстві юстиції не змогли підтвердити або спростувати факт нападу Онищенка на свого підлеглого.

«Були рапорти від чергових. Тому що це відбувалося в швидкому режимі. А відео дивилися вже вчора вночі. Тому, я гадаю, розшифрування того відео з серверів затягнуло час. Якщо виявиться, що відео достовірне, то буде проведено розслідування і будуть зроблені відповідні висновки», — сказав у коментарі Громадському заступник міністра юстиції Денис Чернишов.

За словами Чернишова, якщо підтвердиться, що вухо Глібову відрізав саме його екс-командир Онищенко, то «було б логічним в подальшому тримати їх в різних місцях».

«Зважаючи на ухвалу Оболонського райсуду, ми, разом із військовою прокуратурою, будемо думати, як діяти далі», — уточнив Чернишов.

Нагадаємо, У Лук'янівському СІЗО стався інцидент між правоохоронцями і ув’язненими в ізоляторі бійцями розформованої роти «Торнадо», під час якого один з «торнадівців» зробив спробу відрізати собі вухо.

Раніше Комбат «Торнадо» Онищенко заявив, що Глєбов сам собі відрізав вухо і вирішив завдати собі каліцтва через «емоції після суду».

Адвокат Володимир Якимов заявляв, що Глєбов відрізав собі вухо нібито через знущання майора Лук'янівського СІЗО.