Справа "беркутівців": підпал шин під судом розцінюють як втручання

Головуючий суддя у справі п'яти колишніх бійців спецпідрозділу "Беркут", яких звинувачують у розстрілі 48 учасників Майдану, Сергій Дячук розцінює підпал шин під Святошинським райсудом Києва в ніч на 9 січня як втручання в його діяльність.

Про це він заявив перед початком судового засідання у вівторок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У ніч з 8 на 9 січня у зв'язку з цим кримінальним провадженням під приміщенням суду були підпалені шини. Результатом цих дій стали закопчений фасад і хвороба співробітника охорони. Також понівечений державний прапор, що залишився в кіптяві", - сказав суддя.

За словами Дячука, "ця акція була спрямована на склад суду" - на відміну від ряду інших провокаційних дій біля суду, "спрямованих на порушення громадського порядку".

"Такі дії суд розцінює як втручання в діяльність суду", - підкреслив суддя, запевнивши при цьому, що такі дії на склад суду не впливають і не зможуть перешкодити його роботі.

Як повідомлялося, суд 17 травня 2016 року почав розгляд по суті справи проти колишніх "беркутівців" Павла Аброськіна, Сергія Зінченка, Олександра Маринченка, Сергія Тамтури і Олега Янішевського, яких звинувачують у розстрілі активістів Майдану на вулиці Інститутській у Києві в лютому 2014 року. Їм інкримінують перевищення службових повноважень, незаконне поводження зі зброєю, навмисне вбивство і завдання тілесних ушкоджень активістам Майдану. Колишні бійці спецпідрозділу "Беркут" не визнають своєї провини за жодним із пунктів.