У Києві стартував Новорічний марафон листів для українських політв'язнів

Фото

У Києві в кадетському корпусі ліцею-інтернату № 23 відбулося офіційне відкриття Новорічного марафону листів для українських в'язнів у Росії і Криму.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Дуже важливо нам усім підтримати за допомогою цієї акції не тільки бранців, а й їхні родини. Якщо знати, що ти в цій скруті не один, що з тобою твій народ, який завжди підставить  плече, то тоді можна робити дійсно героїчні вчинки. Кожний воїн має знати, що за ним стоїть країна, і що він не буде покинутий напризволяще», - сказав колишній політв'язень Геннадій Афанасьєв.

Також він виступив зі зверненням до кадетів ліцею-інтернату № 23.

«Сьогодні ми розпочали цю акцію в кадетському корпусі, тому що ви тут усі - майбутні воїни, які будуть боронити нас. Сьогодні ви вже у формі, і ми можемо вами пишатися.  Ми закликаємо  вас написати листівки кожному бранцю, кожній родині. Не дай Бог що трапиться, але ви будете знати, що ми  - звичайні громадяни, цивільне населення, - завжди будемо стояти за вашими спинами, щоб там не було», - наголосив Афанасьєв.

Відправити листи у рамках цієї акції до українських політв'язнів, у тому числі й незаконно ув'язненому в Москві журналісту Укрінформу Романові Сущенку, можна буде до 13 січня.

Проект було започатковано громадською ініціативою Євромайдан SOS та партнерами в рамках кампанії LetMyPeopleGo.

Підтримати цей марафон можна, самостійно написавши та відправивши листа комусь із ув'язнених. Надсилати фотографії листів можна за адресою lmpg.ukraine@gmail.com. Навіть якщо адміністрації в'язниць їх не пропустять, родичі ув'язнених зможуть показати їм ці фотографії та розповісти, що про них пам'ятають і чекають.

Інструкції щодо підписання листівок політв'язням:

1) Листи мають бути написані російською мовою;

2) Текст повинен бути політично нейтральним;

3) На конверті важливо вказувати рік народження і повне ПІБ в'язня;

4) Крім того, якщо ви хочете, аби адресат вам відповів, додайте до листа чистий аркуш паперу і конверт. Навіть якщо ви не чекаєте на відповідь, все одно папір і конверти стануть їм у пригоді - у в'язниці навіть вони в дефіциті.

Укрінформ надає інформаційну підтримку для Новорічного марафону листів для українських політв'язнів.

Учора співробітники Укрінформу підписали листівки до свят на підтримку Романа Сущенка та інших політв'язнів, яких незаконно утримує РФ.