Львівські школярі з вівторка йдуть на вимушені канікули

Львівські школи до кінця тижня закривають на карантин.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомили у прес-службі міської ради.

«Позачергове засідання міської комісії з надзвичайних ситуацій міськради розглянуло питання про тимчасове призупинення навчання у загальноосвітніх навчальних закладах міста у зв`язку із збільшенням кількості учнів, які захворіли на грип. Вирішено призупинити навчання у школах із 20 по 23 грудня»,- йдеться у повідомленні.

Як прокоментували ситуацію у міському управлінні освіти, зараз на заняттях у зв`язку із хворобою відсутня майже третина школярів. У п`ятницю освітяни отримають  інформацію від Державного лабораторного центру і будуть приймати подальше рішення щодо відновлення навчання.

Як зазначила в.о. начальника управління освіти Зоряна Довганик, у випадку, якщо обмеження відбудуться лише 4-ма днями, школи «ущільнять» матеріал, щоб надолужити прогаяне.  Якщо вимушені канікули доведеться продовжити, ймовірно, скоротять зимовий відпочинок.

Як раніше повідомляло агентство, за минулий тиждень у Львові зафіксовано 8548 випадків захворювань на ГРЗ, з яких понад 5 тисяч діти. Інтенсивний показник складає 1119 на 100 тис населення при епідпорозі 646, що майже вдвічі перевищує епідпоріг по розрахунках.