Дружина Президента організувала благодійний концерт для дітей з особливими потребами

Фото

У Києві з ініціативи дружини Президента Марини Порошенко відбувся благодійний новорічний концерт для дітей з особливими потребами.

На нього були запрошені 300 особливих дітей зі столиці та Київської області, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Наші зустрічі на таких концертах стали вже доброю святковою традицією. Ми всі різні, але всі ми рівні. Ми бачимо, що всі діти однакові, усі мають необмежені можливості для реалізації свого творчого потенціалу і, незважаючи на обставини долі, здатні до повноцінного суспільного життя. І сьогодні на цій сцені ви побачите надзвичайно талановитих дітей з особливими можливостями з усіх куточків України", - звернулася до присутніх перша леді.

У концерті взяли участь талановиті діти з різних куточків України, а також учасники 25-го фестивалю творчості дітей та молоді з функціональними обмеженнями "Повіримо в себе". Виступили фіналістка талант-шоу "Голос Країни. Діти -3" Анастасія Тарнавська, яка мовою жестів виконала пісню "Щедрик" (музичну обробку цього твору для Насті зробив композитор Іван Небесний), та представниця України на Дитячому Євробаченні-2016 Софія Роль. Крім того, свої концертні номери показали молодші діти президентського подружжя - Олександра, Євгенія та Михайло Порошенки.

Як сказав режисер заходу Сергій Проскурня, участь у концерті взяли майже 70 дітей-артистів з усієї України, які також потребують особливих умов для навчання. Зокрема, це танцювальний колектив зі Святошинського району столиці, усі учасники якого мають синдром Дауна і відвідують інклюзивні класи.

Фото: Євген Любімов.

"Весь наш фестиваль - це приклад запровадження інклюзивної освіти в Україні", - сказав Проскурня.

Захід є частиною соціальної програми "Інклюзивна Освіта - рівень свідомості нації" та організований Благодійний фондом Порошенка.

За словами дружини Президента, ті діти, які не змогли потрапити на цей благодійний концерт, мають змогу відвідати Президентську ялинку у Палаці "Україна".