Сенцов в колонії написав п'ять сценаріїв і повість

Незаконно засуджений у РФ український кінорежисер Олег Сенцов в колонії не залишає творчу роботу - він вже написав кілька сценаріїв і повість.

Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook адвокат Дмитро Дінз.

"Був у Олега Сенцова в ФКУ ІК-1 УФСІН Росії по Саха (Якутія)... Олег всім передає привіт, написав вже 5 сценаріїв і одну повість, весь у творчому процесі", - зазначив Дінзе.

За його словами, Сенцов відбуває термін "поки без проблем" - в колонії нормальна обстановка, начальник "адекватний". Однак політв'язень скаржився, що листи йому приходять нерегулярно, із затримками і їх мало.

"На питання журналістів відмовився відповідати, сказав, що писати і говорити нічого. Чекає, звичайно, обміну і сподівається на Україну. Всіх вітає з Новим роком і обіймає", - додав адвокат.

Як повідомлялося, 25 серпня 2015 року Північно-Кавказький окружний військовий суд Росії за сфальсифікованим звинуваченням засудив українського кінорежисера із Сімферополя Олега Сенцова до 20 років позбавлення волі в колонії суворого режиму за звинуваченням у причетності до тероризму. Спільником Сенцова російські слідчі назвали кримського активіста Олександра Кольченко, якого засудили до 10 років колонії суворого режиму.

«Меморіал» визнав обох політичними в'язнями.