У Києві презентували проект "Кросфіт для військових"

В Національному університеті оборони України під час Міжнародної науково-методичної конференції "Вдосконалення системи фізичної підготовки у ЗСУ в умовах сьогодення та приведення її до сумісності зі стандартами армій країн - членів НАТО" волонтери презентували проект "Кросфіт для військових". 

Про це керівники "Народного проекту" повідомили на своїй офіційній сторінці

"Чиновники Міноборони підтримали ідею впровадження кросфіту до фізпідготовки ЗСУ", - повідомляють волонтери.

Організатори проекту Валерій Кисель та Олена Савченко розповіли, що вже близько сорока універсальних солдатів успішно стали інструкторами з кросфіту та навчають своїх побратимів у військових частинах. 

Як повідомлялося, 8 грудня в Києві на змаганнях з кросфіту серед військовослужбовців були випускники першої хвилі проекту "Кросфіт для військових". Саме вони посіли перше місце.

Кросфіт - це тренувальна методика, розроблена у 2000 році у США Грегом Глассманом та Лореном Дженай, яка базується на варійованих силових і функціональних вправах, які виконуються із високою інтенсивністю. У світовій практиці кросфіт широко застосовується фахівцями для фізичної підготовки військовослужбовців і бійців спеціальних підрозділів, адже тренує такі важливі у їх професії якості, як сила, серцево-судинна, дихальна і загальна витривалість, швидкість, влучність, баланс, спритність і гнучкість.

Фото: Військові новини півдня України