В окупованому Донецьку зникла знімальна група телеканалу "Дождь""

В окупованому РФ Донецьку сьогодні зникла знімальна група російського телеканалу "Дождь".

Про зникнення своїх співробітників повідомляє телеканал.

"Кореспонденти "Дождя" Сергій Єрженков і Василь Полонський перестали виходити на зв'язок. Перед зникненням Полонський встиг повідомити редакції, що знімальна група затримана Міністерством державної безпеки самопроголошеної Донецької народної республіки", - йдеться в повідомленні.

Коли телеканал звернувся на гарячу лінію так званого МДБ, там повідомили, що в п'ятницю арештів відомство не проводило.

Як уточнюється в повідомленні, знімальна група "Дождя" отримала акредитацію для роботи в Донецьку як в СБ України, так і в "міністерстві інформації "ДНР". Кордон "ДНР" журналісти пройшли в четвер з території України. На території "ДНР" журналісти "Дождя" планували зняти серію сюжетів для ефіру і сайту телеканалу. В четвер вони записали інтерв'ю з колишнім секретарем так званої "ради безпеки "ДНР" Олександром Ходаковським.

Сам Ходаковський заявив "Дождю", що "здогадується, що журналістів затримали для профілактичної розмови, оскільки прес-секретар Захарченко перевищила свої повноваження і дала акредитацію журналістам "Дождя" без відома самого Захарченко". Олена Алексєєва, помічниця Захарченка, запевняє, що не знає про затримання журналістів.