Усі інструктори військових навчальних центрів пройшли АТО - Муженко

Начальник Генерального штабу - головнокомандувач Збройних сил генерал армії України Віктор Муженко заявив, що бойовий досвід, набутий в АТО, має обов'язково враховуватися в організації бойової підготовки військ.

Про це він сказав під час зборів з командирами бригад та полків, їх заступниками і начальниками родів військ, повідомляє прес-служба Міноборони.

«Бойовий досвід, набутий в АТО, має і надалі обов'язково враховуватися в організації бойової підготовки військ. Вже сьогодні всі без виключення інструктори навчальних центрів брали участь в АТО. Здобутий бойовий досвід зробив нашу армію однією з найбільш боєздатних в Європі. Нині ми маємо професійну армію, яка спроможна виконати будь-які поставлені завдання, ми показали спроможність дати відсіч збройній агресії», - заявив Муженко.

Начальник Генерального штабу звернув увагу офіцерів на організацію належного комплектування військових частин резервістами оперативного резерву, а також цивільно-військового співробітництва в умовах АТО.

"Збройні сили України вийшли на новий - професійний рівень, як у підготовленості особового складу та частин і підрозділів, так і в забезпеченні. На теперішньому етапі ми повинні тільки нарощувати свої спроможності", - наголосив Муженко.

Учасникам зборів продемонстровано нові зразки озброєння та військової техніки вітчизняного виробництва, а також методику виконання вогневих завдань окремими підрозділами Сухопутних військ ЗС України. Командири військових частин та їхні заступники виконали низку групових вправ зі спеціальних дисциплін за напрямками діяльності.