Журналісти з ФРН, Польщі та Білорусі проведуть тренінги для українських колег

Цикл тренінгів і наукову конференцію для молодих українських журналістів і студентів проведуть у Києві представники ЗМІ з Німеччини, Польщі та Білорусі.

Про це повідомляє прес-служба Держкомтелерадіо.

"Тренінги пройдуть у рамках спільного проекту "Громадянська журналістика для цифрового медіадіалогу з суспільством", який реалізують за підтримки Міністерства закордонних справ ФРН громадські організації Німеччини, ГО "Форум українських журналістів", Інститут журналістики Київського національного університету ім. Т. Шевченка та Білоруська асоціація журналістів", - ідеться в повідомленні.

Із зарубіжними журналістами, які прибули в Київ, зустрівся голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко. Він розповів гостям про хід реалізації в Україні медійних реформ - створення Суспільного мовлення та реформування друкованих державних і комунальних ЗМІ.

Медіаексперт Вольфганг Рессман наголосив на значенні підготовки представників мас-медіа до роботи в умовах свободи слова.

Про ініціативу Національної спілки журналістів створити в Україні на базі спілки мережу недержавних корпунктів із розвитку та висвітлення реформ громад на рівні областей, районів, великих міст і селищ та співпрацю з німецькими медійниками щодо підготовки кадрів для таких корпунктів поінформував секретар Волинської обласної організації НСЖУ, голова правління ГО "Форум українських журналістів" Володимир Данилюк.