День Гідності та Свободи: уряд затвердив план заходів

Кабінет міністрів України затвердив план заходів з підготовки та відзначення Дня гідності та свободи, який відзначають 21 листопада.

Відповідний проект розпорядження був схвалений на засіданні 18 листопада, повідомляє Урядовий портал.

"Відповідно до затвердженого плану, 21 листопада у Києві та інших населених пунктах України відбудуться меморіальні, урочисті та культурно-мистецькі заходи за участі представників органів виконавчої влади, органів  місцевого самоврядування, народних депутатів, учасників революційних подій в Україні у 2004, 2013-2014 роках, учасників антитерористичної операції на сході України, представників громадських об’єднань, волонтерських рухів, молоді та духовенства. У цей день відбудеться покладання квітів до пам’ятників та пам’ятних знаків Героям Небесної Сотні, полеглих учасників антитерористичної операції в Донецькій і Луганській областях", - йдеться в повідомленні.

Впродовж листопада – грудня 2016 року будуть проведені круглі столи, лекції та дискусії про масові акції громадського протесту в Україні, що відбувалися у листопаді 2013 року – лютому 2014 року, їх значення у розвитку громадянського суспільства та боротьбі за права і свободи. Також відбудуться тематичні виставки, вечори та інші мистецькі заходи із вшанування учасників Революції Гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні.

Український інститут національної пам’яті підготує та представить мультимедійний інформаційно-виставковий проект "Відважні: наші герої".

У Києві на місцях, де відбувалися основні революційні  події 2013-2014 рр., буде встановлено систему інформаційно-навігаційних стендів "Місцями Революції Гідності".

Передбачається вжити заходів щодо невідкладного вирішення в установленому порядку питань, пов’язаних із забезпеченням діяльності Національного меморіального комплексу  Героїв Небесної Сотні – Музею Революції Гідності.

Закордонні дипломатичні установи України проведуть  пам’ятні заходи із вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні, зокрема за участю представників української громадськості за кордоном.