Український файлообмінник EX.UA закривається

Ресурс EX.UA припиняє роботу.

Про це повідомляється на сайті EX.UA.

"За останній рік EX.UA довелось відчути на собі прямі погрози, шантаж (у т. ч. і на міждержавному рівні), DDOS атаки. Дані дії піддають небезпеці особисту інформацію та особисті файли, які зберігаються на ресурсі", - йдеться в повідомленні.

Також уточнюється, що ресурс працював у правовому полі. "Не всім подобалося таке трактування законодавства, але ресурс завжди поважав закони України. EX.UA дотримувався авторських прав, що постійно підтверджував швидким реагуванням на будь-які порушення на майданчику. При цьому, ресурс не схвалює ту систему розподілу й управління авторськими правами, що склалася на сьогодні", - повідомило керівництво ресурсу.

В EX.UA заявляють, що ресурс завжди ідентифікував себе як національне файлове сховище і відкидав будь-які пропозиції, пов'язані зі зміною доменної зони і території мовлення: "назва EX.to/co/ru для EX.іа неприйнятна".

Керівництво EX.UA просить всіх користувачів вилучити файли зі своїх архівів на EX.UA до 30.11.2016. Також повідомляється, що сервіс mail.ex.ua буде найближчим часом перенесений  на новий домен.