МЗС рекомендує українцям утриматись від поїздок до Нової Зеландії

Міністерство закордонних справ рекомендує громадянам України тимчасово утриматись від поїздок Нової Зеландії без нагальної необхідності.

Про це йдеться у заяві МЗС, яка є у розпорядженні Укрінформу.

"У зв'язку із загрозою підвищеної сейсмічної активності на території Нової Зеландії, МЗС України рекомендує громадянам України тимчасово (упродовж 2-3 тижнів) утриматись від поїздок до цієї країни без нагальної необхідності", - йдеться у повідомленні.

Для тих, хто перебуває на території Нової Зеландії, МЗС нагадує правила поведінки під час землетрусу: "якщо ви перебуваєте у приміщенні, перейдіть під балку, дверний отвір, або станьте біля несучої стіни; тримайтеся подалі від предметів, які можуть впасти і травмувати вас (гіпс, вікна, меблі, інші незакріплені предмети); обережно користуйтеся сходами: вони можуть бути пошкоджені; не користуйтеся ліфтом; враховуйте інші можливі наслідки землетрусу: руйнування мостів, оповзні, завали, витік газу і т.д.; якщо ви перебуваєте на вулиці, відійдіть від будівель, дерев, вуличних ліхтарів, ліній електропередач, а також від місць, де ви могли б потрапити під падіння предметів (зовнішнє оздоблення, плитка, рекламні щити тощо). Після землетрусу, у разі необхідності, надайте першу допомогу тим, хто цього потребує. Виходьте з будівель обережно, вдягнувши взуття для запобігання пораненню битим склом".

Детальні рекомендації щодо дій у випадку землетрусу (англійською) можна знайти на веб-сайті Міністерства цивільної оборони та надзвичайних ситуацій Нової Зеландії за цим посиланням.