Фейгін розповів, як Росія використала поїздку Савченко до Москви

Адвокат Марк Фейгін вважає, що народний депутат від "Батьківщини" Надія Савченко не є агентом російських спецслужб або людиною Віктора Медведчука, але своєю категоричністю часто викликає інтерес її утилітарно використати.

Про це Фейгін заявив в інтерв'ю Цензор.net.

"Сама вона (Савченко - авт.) - нічий не агент. І всі ось ці розмови про те, що вона агент ФСБ і людина Медведчука, - це зовсім не так. Але своєю категоричністю, своєю різкістю і політичною недипломатичністю вона дуже часто викликає інтерес її утилітарно використати. І ось в цій ситуації (останній візит Надії Савченко в Москву на засідання суду у справі українських політв'язнів Карпюка і Клиха - ред.) вона була використана: подивіться інтерв'ю Медведчука Другому каналу Росії, яке він дав відразу ж після її візиту. Він сказав, що вона веде переговори, робить і те, й інше. І це викликало бурхливу реакцію в Україні!", - сказав Фейгін.

За його словами, російська пропаганда використала нещодавній візит Савченко в Москву в своїх цілях.

"Це не те щоб подвійний хід, просто багато речей складаються так: хтось щось робить - і з цього намагаються отримати зиск. Візит Надії могли й не готувати - але, зрозумівши, що вона їде, прийняли рішення: так буде краще, нехай проїде. Я хочу сказати, що не передумовою була організація візиту - а візит її пропаганда використала у своїх цілях", - зауважив Фейгін.

Фото: https://www.facebook.com/RomanTsymbaliuk