СБУ внесла до «чорного списку» майже 140 російських артистів

Документ

Служба безпеки заборонила в'їзд в Україну близько 140 діячам культури РФ.

Про це повідомила нардеп від «Блоку Петра Порошенка» Ольга Червакова у Facebook, посилаючись на відповідь СБУ на її депутатський запит.

"Звернення вивчено, перевірку викладених фактів проведено. СБУ заборонила в'їзд 140 діячам культури РФ, в тому числі - 50-тьом - починаючи з грудня минулого року", - написала нардеп.

Вона також оприлюднила копію відповіді голови спецслужби Василя Грицака на свій депутатський запит, у якій, зокрема, зазначається, що «за результатами перевірки було виявлено низку осіб, діяльність або висловлювання яких суперечили інтересам забезпечення безпеки нашої держави, у зв'язку з чим було прийнято рішення про заборону їм в'їзду на територію України».

При цьому наголошувалося, що стосовно кожного діяча культури, вказаного у депутатському зверненні Червакової, проводиться ретельна перевірка обставин його можливої причетності до вчинення посягань на територіальну цілісність і недоторканність України, а також інших правопорушень у сфері національної безпеки.

Імена митців, яким заборонено в'їзд в Україну, не називаються.

Як відомо, у жовтні СБУ заборонила на п’ять років в’їзд до України російській співачці українського походження Наташі Корольовій (справжнє ім’я Наталія Поривай). Мотиви такого рішення не зазначалися.