Майже 1000 представників делегацій світу будуть на заходах до роковин Бабиного Яру

Близько тисячі представників іноземних делегацій прибудуть до Києва на офіційні заходи, присвячені 75-м роковинам трагедії Бабиного Яру.

Про це повідомив на брифінгу міністр культури України Євген Нищук.

"З учорашнього дня велика делегація - близько півтисячі, а станом на 29 вересня буде близько тисячі представників іноземних делегацій світового єврейського співтовариства, ромських громад, українців з-за кордону, багатьох інших на офіційні заходи... Вже приїхав до нас президент Ізраїля. Сьогодні у Верховній Раді відбуватимуться парламентські слухання, приурочені до 75-ї річниці Бабиного Яру", - сказав Нищук.

Він зазначив, що 29 вересня до 13:00 мешканці Києва зможуть вільно прийти до Бабиного Яру. А після 13:00 до 21:00 там будуть офіційні делегації. З 18:00 до 21:00 вестиметься пряма трансляція офіційних заходів.

"Це трагедія, яка довго замовчувалася, має ще раз привернути увагу світового співтовариства. Трагедія Бабиного Яру тільки доноситься зараз. І нам треба зі свого боку робити все, щоб подібні трагедії не повторювалися", - наголосив міністр культури.

Також, як він сказав, міністерство культури шукає інвесторів для створення у Києві Музею Бабиного Яру.

"Оновлений заповідник "Бабин Яр", в якому відновлена Мінора, впорядковані Алея праведників та Алея мучеників, у подальшому буде розвиватися. Це значить, що ми не завершуємо роботи саме до 29 вересня. Нарешті, буквально місяць назад, після 15 років судів, будівля на вул. Мельникова, 44, яка була у приватних руках і невідомо, чи збереглася б, - це історичний будинок, який був конторою єврейського цвинтаря, - передана під юрисдикцію Міністерства культури. І ми зараз шукаємо інвесторів, і державні кошти будуть залучатися для того, щоб у подальшому там був Музей Бабиного Яру", - зазначив міністр.

Він також зазначив, що серед робіт, які плануються в Бабиному Яру, зведення пам'ятника Праведниці, фіксація прізвищ на Алеї праведників.