Посвідчення УБД "торнадівця" Пугачова отримала його мати - Геращенко

Посвідчення учасника бойових дій (УБД) колишнього бійця роти спецпризначення МВС "Торнадо" Олександра Пугачова, який перебував у розшуку за підозрою у скоєнні низки злочинів, отримала його мати на правах довіреної особи.

Про це у прямому ефірі програми "Свобода слова" на ICTV повідомив народний депутат України Антон Геращенко, передає кореспондент Укрінформу.

"Уже встановлена годину тому повна історія з цим посвідченням... Воно було видане матері підозрюваного у вбивстві Пугачова на основі довіреності, яку він тут написав", - сказав він.

Геращенко зазначив, що якщо підтвердиться інформація про те, що співробітники, які видали посвідчення Пугачова, знали про його оголошення в розшук, то вони "будуть притягнуті до відповідальності".

Як раніше повідомляло агентство, вчора вранці екіпаж патрульної поліції зупинив автомобіль марки «Citroen» за порушення правил дорожнього руху. Водій автівки почав чинити опір працівникам поліції, а потім застрелив патрульного і поранив його напарницю. Згодом жінка померла в лікарні під час операції.

Радник керівника МВС народний депутат Антон Геращенко повідомив, що у вчиненні цього злочину підозрюється колишній боєць роти спецпризначення МВС «Торнадо» Олександр Пугачов, який перебуває в розшуку за підозрою у вчиненні тяжких злочинів. Крім того, в нападі на поліцейських підозрюється ще одна людина, ім’я якої поліція не називає.

Пугачова поліція затримала у лікарні ім. Мечникова, куди той звернувся з вогнепальним пораненням під чужим прізвищем. 

На цей час підозрюваний прооперований і перебуває у стабільному стані. З ним уже можуть спілкуватися правоохоронці, повідомив головний лікар Дніпропетровської обласної лікарні ім. Мечникова Сергій Риженко.

За фактом убивства патрульних відкрито провадження за трьома статтями.