Amnesty знала всі адреси катівень бойовиків до того, як їх назвала СБУ

Ексклюзив

Українському відділенню міжнародної правозахисної організації Amnesty International були відомі адреси приміщень для тортур в ОРДЛО, оприлюднені сьогодні СБУ.

Про це повідомила кореспондентові Укрінформу прес-секретар AI в Україні Марія Гур‘єва з посиланням на дослідника AI по сходу України Красиміра Янкова.

"Зазначені адреси (вісьмох приміщень для тортур в ОРДЛО, опубліковані СБУ - ред.) нам були відомі. Ми продовжуємо працювати над цим питанням (тортур на сході України - ред.) в рамках наших ресурсів і досліджувати всю нову інформацію, яка до нас надходить", - зазначила Гур‘єва.

Вона також навела слова Янкова про те, що з тими, хто був випущений з місць утримання на територіях так званих ДНР/ЛНР, представники Amnesty International провели чисельні інтерв'ю, і адреси місць, де здійснювалися тортури, AI були відомі.

"Ми провели чисельні інтерв'ю з тими, хто був випущений з місць утримання на територіях так званих ДНР/ЛНР, і адреси місць, де здійснювалися тортури, були нам відомі", - процитувала Гур‘єва Янкова.

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні Служба безпеки України опублікувала встановлені нею адреси восьми приміщень для тортур, де утримували українських полонених на території ОРДЛО.