Французьке видавництво «повернуло» Крим Україні

Французький видавничий дім Larousse «повернув» Крим Україні.

Керівництво видавництва, цінуючи честь та репутацію солідного видавця, визнало помилку та виправило її у своєму атласі, вказавши, що Крим - це українська територія, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

Зокрема, у розділі «Україна» нового видання соціально-економічного атласу на 2017 рік Кримський півострів безроздільно належить Україні. При цьому ця частина, на відміну від решти території України, зафарбована штриховою лінією. У дописі до мапи йдеться, що «Крим - це частина України, анексована Росією, і (при цьому) анексію не визнає міжнародне співтовариство».

«Спеціально для вас ми сьогодні пішли в магазин, щоб перевірити, чим закінчилася сага з позначенням Криму у найвідомішому французькому атласі. Тепер, як співали Брати Гадюкіни: Все чьотко! Гарна історія про те, як спільними зусиллями держави і активістів можна змусити великі компанії відмовлятися від російських фейків і визнавати реальність))», - пише у Facebook  Постійне представництво України при Раді Європи.

Нагадаємо, французький видавничий дім Larousse торік випустив видання соціально-економічного атласу країн світу, яке виключило на одній із карт півострів Крим зі складу України. Такі дії обурили українську громаду та дипломатичне представництво України у Французькій Республіці. Надзвичайний та Повноважний Посол України у Французькій Республіці Олег Шамшур звернувся з відкритим листом до видавничого дому  Larousse, у якому закликав виправити «ганебну помилку» в атласі. Українці Франції також закликали усіх небайдужих написати листи з відповідною вимогою на поштову адресу видавничого дому Larousse та залишити записи на відповідних сторінках у соцмережах.