Азаровська пенсія: Розенко дав пораду Подільському суду

Віце-прем'єр-міністр Павло Розенко порекомендував Подільському районному суду Києва уважно стежити за формулюваннями рішень.

Так він заявив в ефірі "112 Україна" з приводу рішення вказаного суду щодо відновлення виплати пенсії екс-прем’єру Азарову.

"Я просив би Подільський районний суд Києва чітко розділяти прес-релізи, які вони розсилають і рішення суду, які вони приймають. Дійсно, вони дали нібито спростування і роз'яснення, що Подільський суд зобов'язав Пенсійний фонд розглянути заяву Азарова, зареєструвати, розглянути і прийняти якесь рішення. Але проблема, у рішенні суду цього немає. У рішенні є два пункти. Перше – визнати протиправними дії управління Пенсійного фонду щодо відмови в поновленні виплати пенсій, тобто це визнане судом протиправним діянням. І друге, зобов'язати управління Пенсійного фонду в Києві вирішити питання про відновлення виплати пенсії Азарову", - сказав Розенко.

Віце-прем'єр стверджує, що на підставі рішення Подільського суду в Азарова є всі права вимагати від Пенсійного фонду виплати.

"Безумовно, ми оскаржили це, і є відповідна апеляційна скарга. Подільському суду треба уважно стежити як виписуються рішення, які вони приймають", - додав він.

Зауважимо, сьогодні Розенко повідомив, що Подільський суд зобов'язав Пенсійний фонд відновити нарахування та виплату пенсії Азарову. Пізніше в суді спростували цю інформацію. У прес-релізі йшлося, що Подільським районним судом "лише встановлено неправомірність відмови відповідача (ПФ - ред.) прийняти заяву про поновлення виплати пенсії до розгляду". У суді зазначили, що рішення про наявність або відсутність підстав для поновлення виплати пенсії Азарову належить до виключної компетенції Пенсійного фонду України.