Полторак: Армія має змінювати систему підготовки

Міністр оборони України Степан Полторак призначив нового очільника Національного університету оборони імені Івана Черняховського генерал-полковника Геннадія Воробйова.

Про це він заявив під час урочистої лінійки в Національному університеті оборони, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Не випадково мною було прийняте рішення призначити генерал-полковника Воробйова. Він є самим досвідченим генералом в ЗСУ. Його призначення є свідченням того, наскільки важливе для нас навчання", - сказав Полторак.

Міністр наголосив, що на сьогодні дуже важливо змінити форми і методи підготовки.

"Ми маємо кожного дня змінювати нашу тактику і міняти систему підготовки. Бо ворог змінює систему кожного дня", - сказав Полторак.

Генерал армії розповів, що до національного університету вступили близько 700 курсантів. "Люди, які воювали, але їм потрібні знання, щоб перемагати", - наголосив Полторак.

Він зазначив, що цього року навіть довелося збільшити кількість місць на державному замовленні, оскільки охочих навчатися з кожним роком все більше. Водночас, міністр підкреслив, що кошти, які виділяються на освіту військових фахівців повністю покривають всі витрати, тому першочерговим завданням відомства на сьогодні є оновлення військово-навчальної бази.

Присутні вшанували хвилиною мовчання всіх загиблих на сході країни. Після чого міністр нагородив медалями та пам'ятними подарунками кращих солдатів та офіцерів.