В.о. ректора НАУ оголосили підозру. Йому загрожує до 12 років тюрми

Затриманому на хабарі тимчасово виконуючому обов'язки ректора Національного авіауніверситету Володимиру Харченку повідомлено про підозру.

Про це повідомляє прес-служба Національного антикорупційного бюро.

"27 серпня затриманим т.в.о. ректора НАУ та посереднику (адвокату) повідомлено про підозру за ч.4 ст.368 Кримінального кодексу України", - йдеться у повідомленні.

У НАБУ уточнили, що у разі визнання судом винуватості затриманим загрожує позбавлення волі строком від 8 до 12 років з конфіскацією майна, а також позбавлення права обіймати певні посади і займатися певною діяльністю строком до 3 років.

Як повідомляв Укрінформ, 26 серпня детективи НАБУ спільно з прокурорами САП та працівниками СБУ затримали тимчасово виконуючого обов'язки ректора Національного авіаційного університету Володимира Харченка під час отримання частини хабаря у розмірі близько 3 млн грн (100 тис. євро).

Під час обшуку в будинку де проживає т.в.о. ректора, було вилучено готівки на загальну суму близько 5 млн грн (1,5 млн грн, 50 тис. доларів США, 70 тис євро, 3 тис. фунтів стерлінгів, інша валюта), а також 9 зливків золота масою від 2 до 20 грамів.

Фото: nau.edu.ua