Виведення "Азова" з Маріуполя: Нацгвардія спростовує "зраду"

Передислокація спецпідрозділу «Азов» із Маріуполя у рамках планового перегрупування сил не вплине на обороноспроможність міста.

На цьому наголошується у роз'ясненні, оприлюдненому на сайті Національної гвардії України.

"Останнім часом у мережі Інтернет була оприлюднена інформація щодо виведення спецпідрозділу «Азов» з Маріуполя, що начебто ставить прифронтове місто під загрозу і зменшує його обороноздатність. Офіційно повідомляємо, що у зоні АТО проведено планове перегрупування сил та засобів Національної гвардії України. З метою посилення контролю Азовського узбережжя, недопущення проникнення диверсійно-розвідувальних груп частина окремого загону спеціального призначення військової частини 3057 «Азов» була передислокована для виконання завдань на цей напрямок", - заявили в НГУ.

При цьому наголошується, що окремий загін спеціального призначення «Азов» військової частини 3057 Національної гвардії України продовжує виконувати завдання, у тому числі і в Запорізької області.

"Кількісний та якісний склад Національної гвардії в Маріуполі не зменшено, що дозволяє підтримувати обороноздатність міста на високому рівні", - наголосили у прес-службі НГУ.

Раніше на офіційній сторінці полка "Азов" у ВКонтакте з'явилася інформація про те, що підрозділ залишає Маріуполь. При цому висловлювалося припущення, що відведення сил свідчить про наміри здати місто бойовикам.