Фонд гарантування призупинив виплати вкладникам "Михайлівського"

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб тимчасово зупинив виплати вкладникам банку "Михайлівський", проте має намір відновити їх 2 вересня.

Як пояснили у прес-службі Фонду, це пов’язано з необхідністю оновити реєстр вкладників.

"Станом на 26 серпня 2016 року вкладниками неплатоспроможного ПАТ "Банк Михайлівський" отримано майже 1,02 млрд грн гарантованого відшкодування, що становить 94% від загальної суми реєстру (1,08 млрд грн). У той же час рішенням виконавчої дирекції Фонду гарантування вкладів фізичних осіб №1621 від 25.08.2016 р. погоджено внесення змін та доповнень до Загального реєстру вкладників, які мають право на відшкодування за рахунок коштів Фонду, на суму 88,87 млн грн", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що з 27 серпня до 2 вересня триватиме технологічна перерва у виплатах, протягом якої до Загального реєстру будуть внесені відповідні зміни. Виплати вкладникам гарантованої суми відшкодування продовжаться з 2 вересня.

Нагадаємо, 23 травня НБУ своєю постановою визнав банк "Михайлівський" неплатоспроможним і запровадив у ньому тимчасову адміністрацію.

Вкладники банку вже кілька разів проводили акції протесту, зокрема 9 серпня вони перекрили вулицю Хрещатик з вимогою повернути їхні кошти.

12 серпня прокуратура Києва повідомила про затримання голови правління "Михайлівського". Його підозрюють у розкраданні 870 мільйонів гривень банківських коштів та доведення фінустанови до неплатоспроможності. 13 серпня суд арештував затриманого на 2 місяці.

23 серпня з вкладниками банку "Михайлівський" зустрівся Президент України Петро Порошенко, який пообіцяв узяти справу щодо виплати їхніх вкладів на особистий контроль.