Детективи озвучили "розцінки" в.о. ректора НАУ

Затриманий сьогодні на хабарі т.в.о. ректора НАУ вимагав 5 млн гривень та ще 50 тис. доларів за неперешкоджання у поновленні на посадах за рішенням суду колишніх працівників вишу.

Про це повідомляє прес-служба Національного антикорупційного бюро.

Так, за даними відомства, т.в.о. ректора НАУ було затримано під час отримання неправомірної вигоди детективами НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури та у співпраці з Головним відділом боротьби з корупцією та організованою злочинністю Служби безпеки у м. Києві та Київській області.

«Він вимагав 5 млн грн та додатково 50 тис. доларів США за подальше невчинення перешкод у поновленні на посадах за рішенням суду колишніх працівників університету та підписання наказів про їх призначення», - зазначили в Антикорупційному бюро.

У НАБУ розповіли, що сьогодні т.в.о. ректора отримав через посередника частину суми у розмірі близько 3 мільйонів гривень (100 тис. євро) за підписання наказу про поновлення на посаді в НАУ одного з професорів.

Наразі проводяться невідкладні слідчі дії, вирішується питання щодо повідомлення про підозру за ч.3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою).