SIAF-2016: журналісти чекають на український винищувач

Пілоти Повітряних сил Збройних сил України після трирічної перерви повернулись до участі на міжнародному авіаційному показі SIAF-2016 в місті Сльяч (Словаччина), який відбудеться 27-28 серпня 2016 року.

Про це повідомляє Урядовий портал.

"Україну представляють екіпажі двох винищувачів Су-27 та Су-27УБ  на статичному та динамічному показах, а також військово-транспортний літак Ан-26. Українську делегацію очолює заступник командувача Повітряних сил з авіації – начальник авіації командування Повітряних сил Збройних сил України полковник Андрій Ярецький", - йдеться на сайті.

За даними директора міжнародного авіаційного показу SIAF-2016 Хуберта Стокса, опублікованими на офіційному сайті SIAF-2016, вдруге за історію авіапоказу SIAF серед учасників – легендарний український військовий літак Су-27: "Багато знімальних груп акредитувались спеціально на SIAF-2016 задля унікальних кадрів з пілотажу льотчика-винищувача з України".

Цьогоріч пілоти Су-27 демонструватимуть оновлену програму свого виступу. Загалом програма складена таким чином, щоб під час виступу показати можливості винищувача та професійний рівень льотчика, не виходячи за межі візуальної видимості.