Захист просить УДЗ для Хайсера Джемілєва

Адвокат Хайсера Джемілєва, сина народного депутата України Мустафи Джемілєва, Микола Полозов подав клопотання до суду про його умовно-дострокове звільнення.

Про це Полозов повідомив у Твіттері.

"Подав клопотання про УДЗ в інтересах Хайсера Джемілєва до суду Радянського району", - написав Полозов.

Як повідомляв Укрінформ, Російська Федерація визнала українське громадянство сина народного депутата, лідера кримськотатарського народу Мустафи Джемілєва Хайсера, якого незаконно вивезли в Росію, засудили й етапували в колонію.

Нагадаємо, що син Мустафи Джемілєва Хайсер у травні 2013 року у дворі власного будинку у Бахчисараї з рушниці застрелив з необережності друга сім'ї Февзі Едемова. Після анексії Криму російські слідчі органи вирішили розслідувати його справу наново. Хайсера вивезли з сімферопольського СІЗО у Краснодарський край, де його було визнано судом присяжних винним у "вбивстві з необережності" і засуджено до ув'язнення на п'ять років. Верховний суд РФ скоротив цей термін на півтора роки. При цьому Дніпровський суд Києва у квітні 2015 року визначив покарання у вигляді позбавлення волі на термін 3 роки та 8 місяців. На запити про екстрадицію Хайсера Джемілєва для відбуття терміну на батьківщині Росія відповідала відмовою.