Холодницький не знає, де зараз Чаус

Керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) Назар Холодницький не має даних про місцезнаходження викритого на хабарі судді Миколи Чауса.

Про це він заявив у ефірі телеканалу "112 Україна".

"Це більше питання до директора НАБУ, де повинні вживати оперативних заходів, щоб встановити його місцезнаходження. Крим - це також Україна. Можливо, він на території України, можливо в Білорусі, я не можу точно сказати", - сказав Холодницький.

Як повідомляв Укрінформ,  9 серпня детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів САП викрили суддю Чауса на хабарі у 150 тис. дол., які він вимагав за сприяння в отриманні підсудним більш м'якого вироку.

11 серпня голова САП Холодницький підписав судді Чаусу повідомлення про підозру та його було викликано до САП для її отримання, а пізніше до НАБУ для проведення слідчих дій, але Чаус так і не з'явився.

У Верховну Раду 15 серпня направлено подання про дачу згоди на затримання та арешт.

Чаус раніше був відомий тим, що вів кримінальні провадження проти учасників Євромайдану, а також справи бізнесмена Юрія Іванющенка та екс-глави партії УКРОПу Геннадія Корбана. У прокуратурі заявили, що мають намір вимагати для судді Чауса заставу в розмірі 3,7 млн грн.