Суддя Швець каже, що про хабарі в підозрі - жодного слова

Суддя Вищого господарського суду Віктор Швець заявив, що йому не оголошували про підозру в отриманні хабара.

Про це він сказав в ефірі телеканалу "112 Україна".

"Я працюю, на даний момент мене ніхто не відстороняв. Багато хто говорить, що за хабар мене взяли, але ніяких хабарів мені не пред'являли, хабара у підозрі немає", – сказав Швець.

Суддя також  заявив, що не має паспорта громадянина Угорщини та угорського громадянства  і додав: "Цього теж немає в підозрі".

"Підозра, що мені було вручена, вона не має стосунку до тих грошей, які, за даними СБУ, були знайдені. СБУ знайшла 5 тис., які мені повертали люди за те, що не могли розмитнити автомобіль, який купив син. Прийшли СБУшники і сказали, що це хабар", – пояснив Щвець, уточнивши, що "підозри пов'язані з викраденням автомобіля і з неправдивим свідченнями про викрадення автомобіля".

Як повідомляв Укрінформ, 24 березня 2016 року суддя Вищого господарського суду Швець був затриманий "на гарячому" при отриманні хабара.

За інформацією ГПУ, йому вручено підозру у замаху на заволодіння чужим майном шляхом обману (шахрайство), за попередньою змовою групою осіб, в особливо великих розмірах.

У робочому кабінеті та за місцем проживання судді правоохоронці вилучили паспорт громадянина іншої держави на його ім'я, майже 300 тисяч доларів, боргові розписки на загальну суму 475 тисяч доларів і коштовності.