Шахтарям перерахували 30 мільйонів на погашення боргу по зарплаті

Міністерство енергетики та вугільної промисловості спрямувало 30 мільйонів гривень для виплати заробітної плати гірникам.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства енергетики та вугільної промисловості України.

"9 серпня шахтарям спрямовано для виплати заробітної плати 30 мільйонів гривень. Станом на сьогодні заробітна плата працівникам державних вугільних підприємств виплачена на 83,8%", - йдеться в повідомленні.

Установа наголошує, що 3 серпня зарплата працівникам ДП "Селидіввугілля" була виплачена в сумі 27,3 млн гривень.

"Що стосується ДП "Селидіввугілля", представники якого оголосили голодування на знак протесту та вимагають виплати заробітної плати за червень у повному обсязі, станом на 08.08.2016 обліковувалася заборгованість 42,1 млн гривень (без нарахувань). Востаннє проплата була здійснена цього місяця - 03.08.2016 р. у сумі 27,3 млн гривень", - зазначає Міненерговугілля.

Як зауважили в міністерстві, причиною виникнення заборгованості із заробітної плати є дефіцит обігових коштів, а також недостатність бюджетного фінансування на часткове покриття витрат із собівартості готової товарної вугільної продукції.

"Наразі джерелами погашення зазначеного боргу є: кошти від реалізації вугільної продукції та видатки за програмою 1101110 "Державна підтримка вугледобувних підприємств на часткове покриття витрат із собівартості готової товарної вугільної продукції" в обсязі 200,0 млн гривень", - інформує Міненерговугілля.

Проте, зауважили в Міненерговугілля, затвердженого обсягу витрат за вищезазначеною бюджетною програмою недостатньо для забезпечення своєчасної та повної виплати заробітної плати працівникам вугледобувних підприємств та їх розвитку й утримання у 2016 році.