Від початку російської агресії загинули майже 70 українських прикордонників

Впродовж двох років російської агресії загинули 67 українських прикордонників.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Держприкордонслужби.

«Найбільше прикордонників та військовослужбовців ЗС України в ході однієї операції постраждало під час організованого прориву з оточення в районі пункту пропуску "Довжанський" 7 серпня 2014 року. При виході колона зведеного підрозділу була піддана масованому артилерійському обстрілу: 10 прикордонників загинули, 5 - пропали без вісті, а 36 - отримали поранення», - йдеться в повідомленні.

У Держприкордонслужбі також нагадали, що два роки тому прикордонні підрозділи та пункти пропуску, розташовані в Луганській і Донецькій областях, щодня піддавалися жорстоким обстрілу і атакам терористів.

"Для повернення контролю над ділянкою було створено угруповання «Кордон». Їм було поставлене завдання відновити контроль над кордоном у напрямку населених пунктів Бірюкове – Довжанське – Свердловськ. Практично всі шляхи до Бірюкового та пункт пропуску «Довжанський» були захоплені терористами. Залишилася лише одна вільна дорога. Однак, коли прикордонники прибули на місце, вони фактично опинилися в оточенні", - наголошується в повідомленні.

Ворог обстрілював позіції спочатку із гранатометів, а потім із мінометів, важкої артилерії та РСЗВ «Град». Переважна кількість обстрілів здійснювалася із території Росії. Але прикордонники спільно з десантниками увійшли у пункт пропуску «Довжанський» та обороняли кордон, доки це було можливо. У перших числах серпня 2014-го року прикордонники разом з військовослужбовцями ЗС України пішли на прорив до головних сил.

Раніше в Держприкордонслужбі повідомили, що будівництво "Стіни" на кордоні з РФ виконано на 10,5%.