ДТП в Норвегії: четверо українців досі в лікарні

Четверо громадян України з тих, які постраждали внаслідок аварії автобуса на території Норвегії 30 липня, ще перебувають у лікарні. Водій автобуса тимчасово затриманий.

Про це повідомляє Міністерство закордонних справ України.

"Четверо наших співвітчизників наразі залишаються в лікарнях - за висновками норвезьких лікарів, вони мають провести там ще кілька днів для завершення курсу лікування. Разом з ними перебувають їхні близькі родичі. Лікарі констатують позитивну динаміку стану здоров’я всіх постраждалих громадян України. Двоє з них мають бути виписані вже протягом наступних 2-3 днів, завершення лікування інших двох громадян може потребувати на кілька днів більше", - йдеться в повідомленні.

Від відповідних туристичної та страхової компаній очікується вчасне забезпечення всіх громадян України, які залишаються в Норвегії, квитками для повернення додому, а також виконання інших зобов’язань, передбачених договорами страхування.

Посольство також уважно слідкує за розслідуванням правоохоронними органами Норвегії справи щодо ДТП з автобусом.

"Взяли до уваги їхнє рішення щодо тимчасового затримання громадянина України, який перебував за кермом у момент аварії. Посольством вживаються всі необхідні заходи з метою забезпечення прав та інтересів затриманого громадянина. Зокрема, під час його опитування слідчими була забезпечена присутність консульського працівника посольства, отримано підтвердження норвезької сторони щодо надання з її боку адвоката та перекладача. Очікуємо на об’єктивне та справедливе розслідування цієї справи", - зазначають в МЗС.

В міністерстві додали, що роблять все необхідне для якнайшвидшого повернення труни з тілом загиблого українця на батьківщину.

Як повідомляв Укрінформ, 30 липня 100 км від міста Олесунд сталася дорожньо-транспортна пригода за участю туристичного автобуса, в результаті якої постраждали громадяни України. До лікарень потрапили 20 українців, один загинув. Ним виявився доцент КПІ Богдан Яхно.