Дві частини хресної ходи правлять спільний молебень

Фото

На Європейській площі зустрілися дві колони хресних ходів зі сходу та заходу України. Хресні ходи очолюють намісники двох лавр - Святогірської з Донеччини та Почаївської з Тернопільщини.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу з місця події.

Учасники двох хресних ходів, зустрівшись на Європейській площі, з'єдналися в одну колону і рушили до Володимирської гірки, де розпочався молебень. 

Як повідомлялося, 27 липня в Києві проходять урочисті заходи, приурочені до річниці хрещення Київської Русі. В цей день до Києва прибули представники хресної ходи. У місці проведення молебню віруючих УПЦ Московського патріархату на Володимирській гірці під час проведення урочистих заходів діє особливий режим доступу - встановлено близько 20 рамок металошукачів, правоохоронці проводять на місці молебню особистий огляд сумок і рюкзаків, аби унеможливити пронесення на місце молебню зброї і вибухових речовин.

Раніше Голова Верховної Ради Андрій Парубій розповсюдив інформацію, що керівництво Російської Федерації готує провокації в українській столиці під час проведення хресної ходи.

Фото: В.Сич
Відео: К. Завада