Підозрюваних у вбивстві Бузини скрутили, аби взяти зразки крові

Фото

У підозрюваних у вбивстві Олеся Бузини примусово відібрали біологічні зразки для проведення генетичної експертизи.

Про це повідомила прес-служба київської прокуратури.

В інформації підкреслюється, що примусовий відбір біологічних зразків у підозрюваних Андрія Медведька та Дениса Поліщука здійснений на підставі ухвал Печерського райсуду Києва у звязку з тим, що підозрювані неодноразово відмовлялися повторно надати біологічні зразки на експертне дослідження. Також підкреслюється, що на думку слідчих та процесуальних керівників у кримінальному провадженні, попередній відбір зразків ДНК у Медведька та Поліщука, який здійснювався слідчими національної поліції одразу після їх затримання, відбувся із порушеннями вимог КПК, на чому також неодноразово наголошувала і сторона захисту.

Прокуратура заявляє, що примусовий відбір зразків відбувся у присутності адвокатів підозрюваних, «із дотриманням вимог КПК України та забезпеченням прав і свобод підозрюваних». Також у повідомленні зауважується, що «біологічні зразки були відібрані у найменш інвазивний спосіб, жодним чином не порушуючи права на повагу до гідності освідуваної людини».

Втім, як написав нардеп від «Батьківщини» Ігор Луценко у своєму Фейсбуці, під час відбору зразків представники «Корду» побили  Медведька і Поліщука, а також адвокатів. За його інформацією примусовий відбір зразків проходив «без участі їхніх адвокатів, яких тримали кожного по 30 працівників «Корд». Водночас нардеп не заперечує, що Медведько й Поліщук відмовлялися надати зразки слини та крові для дослідження.

На додачу до цих тверджень нардеп виклав фото.