Прокуратура Київщини повернула державі землю з незаконного володіння родича депутата

Обухівський районний суд задовольнив позов прокуратури Київщини про повернення державі 6 га земель водного фонду на території Української міськради Обухівського району вартістю понад 68 млн грн.

Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України.

«Обухівський районний суд задовольнив позов прокуратури Київської області про повернення у державну власність 6 га земель водного фонду на території Української міської ради Обухівського району вартістю понад 68 млн грн», - йдеться у повідомленні.

Судом було встановлено, що Обухівська районна державна адміністрація у 2009 році, за рахунок земель водного фонду, передала у власність трьох громадян земельні ділянки для ведення особистого селянського господарства, які в подальшому через низку цивільно-правових угод набуто у власність родичем народного депутата України.

Зокрема, спірні земельні ділянки знаходяться на 11-12 км, так званої Великої дамби, в смузі між дамбою та руслом річки Дніпро. Окрім цього, встановлено, що частина вказаних земельних ділянок на площі понад 1,5 га покрита водою.

У Генпрокуратурі наголошують, що відповідно до чинного законодавства у приватну власність не можуть передаватись землі водного фонду. Враховуючи викладене, суд підтримав позицію прокуратури та повернув державі із незаконного володіння вказані землі.